ABC Greek-News: Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον



Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες μπέικον
  • 800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι






Εκτέλεση

  • Αρχικά, καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα και τα ρίχνετε σε λεκάνη με νερό, όπου έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  • Τα αφήνετε να βράσουν για 25’ περίπου και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
  • Τα σοτάρετε με βούτυρο μαζί με το μπέικον κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  • Αφήνετε να τσιγαριστεί λίγα λεπτά το μπέικον και κατόπιν προσθέτετε τα λαχανικά.
  • Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, αφήνετε στη φωτιά 10-15’ και ρίχνετε πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.