Αmatriciana στο τσακ-μπαμ!



Σάλτσα γεμάτη πάθος για να αγκαλιάσει τα μακαρόνια σου. Κάτι σαν αματριτσιάνα, που θα γίνει όμως στο μπαμ.

Υλικά
4 φέτες μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένη
1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
250γρ. μακαρόνια
1 κουτ γλυκού λάδι

αλάτι

Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και το τσίλι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε στο μπαμ.


Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.