Χάος στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick - "Έπεσε" το ηλεκτρονικό σύστημα της British Airways - ΦΩΤΟ
Οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways) ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ακύρωσαν όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών τους, από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε γίνει γνωστό ότι οι καθυστερήσεις παρουσιάστηκαν στην πραγματοποίηση των πτήσεων των βρετανικών αερογραμμών, British Airways στην Βρετανία, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος σε παγκόσμιο
επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.
Σύμφωνα με την Daily Mail, επιβάτες έλεγαν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου Gatwick, τους μετέφερε την πληροφορία ότι είναι πιθανό η British Airways να έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.
Ωστόσο, η εταιρεία έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης που να προκάλεσε την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος IT.«Ζητάμε συγγνώμη από τους πελάτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών.
Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.