Γεννηματά: Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερόΜε τη σκληρή αναφορά «Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μία κατσαρόλα και θα βράζουμε όσο υπάρχει νερό», η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τη τακτική και τους χειρισμούς του σχετικά με την διευθέτηση του χρέους.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι ήταν μεγάλο λάθος του πρωθυπουργού που εγκατέλειψε την απόφαση του 2012 για τη μείωση του χρέους, υποστηρίζοντας ότι τα πλεονάσματα που επιτυγχάνει η κυβέρνηση προκύπτουν εξαιτίας της υπεροφορολόγησης των πολιτών και της περικοπής των δαπανών του κράτους. Για τα αντίμετρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Εμείς προκαλούμε την κυβέρνηση: αφήστε τα αντίμετρα και δώστε το κοινωνικό μέρισμα».

Όσον αφορά στην προοπτική της χώρας η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε: «Η λύση για τη χώρα μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει μετά» είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται εθνικό σχέδιο και ισχυρή κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και λαϊκή υποστήριξη».

Ανεβάζοντας την κριτική της προς τη κυβέρνηση για το θέμα του Τεμένους επεσήμανε ότι τον τόνο τον δίνουν οι ακροδεξιοί καθώς «η εξουσία είναι συγκολητική ουσία για τη δήθεν αριστερά» και επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα με ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση.

«Το κάλεσμα για το νέο κόμμα απάντησε πως αφορά τους πάντες (Ποτάμι, Ώρα Αποφάσεων κοκ) εκτός από εκείνους που βρήκαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτούς η πόρτα είναι κλειστή, ξεκαθάρισε. Σχετικά με τον νέο αρχηγό επανέλαβε ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα».


Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.