Νέα τραγωδία στο Εβερεστ! Το μοιραίο λάθος των ορειβατών


Νέα τραγωδία στο Εβερεστ με ακόμα τέσσερις νεκρούς. Αυτή την φορά διαφορετική από τις συνηθισμένες. Μερικοί Σέρπα (ορεινός λαός του Νεπάλ), που έψαχναν ανάμεσα στις σκηνές στο Νεπάλ για το πτώμα του Σλοβάκου Βλάντιμιρ Στρμπα, που πέθανε την Κυριακή, βρήκαν τέσσερις νεκρούς σε μια σκηνή, στο Καμπ 4, που βρίσκεται σε υψόμετρο 8.000 μέτρων: Δύο Σέρπα και δύο ξένους ορειβάτες.


Το σχεδόν βέβαιο αίτιο θανάτου ήταν η ασφυξία. Στην πραγματικότητα, την Κυριακή είχε χαθεί η επαφή με τα τέσσερα άτομα. Η κόπωση μπορεί να είχε συμβάλει στο μοιραίο λάθος, να κλείσουν εντελώς την σκηνή, κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, ούτε σε 8000 υψόμετρο και με το δυνατό άνεμο.

Το βέβαιο επίσης είναι ότι στην περιοχή έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ορειβατών του Νεπάλ. Η σεζόν ξεκίνησε με τον θάνατο του περίφημου Ελβετού Ούελι Στερκ και ακολούθησε εκείνος του Μιν Μπαχαντούρ Σερτσάν από το Νεπάλ, που ήθελε να δημιουργήσει νέο ρεκόρ για άτομα μεγάλης ηλικίας στη Στέγη του Κόσμου. Στην φετινή ορειβατική σεζόν, μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Έβερεστ δέκα ορειβάτες.

Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.