Κίνα: Ενθαρρύνεται η επένδυση κεφαλαίων ασφαλιστικών ταμείων σε μεγάλα επενδυτικά έργα


Η κινεζική ασφαλιστική εποπτική Αρχή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να επενδύουν σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.


Η επένδυση των ασφαλιστικών ταμείων σε τέτοια προγράμματα θα είναι πιο εύκολη, εάν οι δανειζόμενοι έχουν υψηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, σύμφωνα με εγκύκλιο της Κινεζικής Επιτροπής Ασφαλιστικής Εποπτείας (CIRC).

Πρόκειται κυρίως για προγράμματα στους τομείς της προστασίας του νερού, της ενέργειας, των μεταφορών, της υψηλής τεχνολογίας και προηγμένης μεταποίησης, με μεγάλης κλίμακας επενδύσεις και ελεγχόμενους κινδύνους, ανέφερε η CIRC. 

Οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν για τα ταμεία που θα χρηματοδοτούν μεγάλα προγράμματα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον νέο δρόμο του μεταξιού (Belt and Road).

H Ασφαλιστική Αρχή δεσμεύθηκε να κάνει περισσότερα για να διοχετεύσει κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων στην πραγματική οικονομία. 

Στο τέλος Μαρτίου, ένα συνολικό ποσό 4 τρισ. γιουάν (580 δισ. δολαρίων) τέτοιων κεφαλαίων είχε διατεθεί για την κατασκευή υποδομών και άλλων προγραμμάτων που στοχεύουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, σύμφωνα με στοιχεία της CIRC.

Οι Αρχές ενίσχυσαν το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ορισμένα από αυτά χρησιμοποίησαν μοχλευμένα κεφάλαια για να αγοράσουν μετοχές εισηγμένων εταιρειών, προκαλώντας αστάθεια στην αγορά στα τέλη του 2016. 

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, το συνολικό ενεργητικό του κινεζικού ασφαλιστικού τομέα ανερχόταν σε 15 τρισ. γιουάν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.