ABC Greek-News: «Κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια, συνεχίζεται η δημοπρασία

«Κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια, συνεχίζεται η δημοπρασία

«Κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια, συνεχίζεται η δημοπρασία


Στο «φρούριο» της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις και πληροφορίες έχει πλέον διατεθεί και η δεύτερη άδεια και η δημοπρασία συνεχίζεται για τις δύο που απομένουν.
Τίποτα άλλο δεν έχει γίνει γνωστό σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν καθώς οι λεπτομέρειες είναι μυστικές. Έτσι παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι «νικητές» στη δημοπρασία των δύο πρώτων αδειών και ποιο ήταν το αντίτιμο που πρόσφεραν. Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να «απαντήσουν» και στη φημολογία για τον νικητή του πρώτου γύρου επισημαίνοντας πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αφού η διαδικασία είναι κλειστή.
Εφόσον διατηρηθούν οι ίδιοι ρυθμοί πιστεύεται πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ.
Όλα άρχισαν χθες το πρωί με τους διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών να καταφτάνουν με τις βαλίτσες τους στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Στη δημοπρασία συμμετέχουν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.
Η πρώτη πληροφορία για την εξέλιξη της διαδικασίας ήρθε χθες αργά το απόγευμα χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η ταυτότητα του νικητή και το ύψος του τιμήματος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τη σημερινή ημέρα, η δημοπράτηση της τρίτης άδειας αναμένεται να έχει αρχίσει από νωρίς το πρωί και πιθανώς να ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για την τελευταία άδεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και να «απελευθερωθούν» και οι εμπλεκόμενες αντιπροσωπείες από τους περιορισμούς που τους έχουν τεθεί.
Όλες οι πληροφορίες για τις άδειες θα ανακοινωθούν συνολικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με κυβερνητική ανακοίνωση.
Η δημοπράτηση της κάθε άδειας διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας περνά στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που καταθέτουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, επαναλαμβάνεται η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια απονέμεται στον πλειοδότη.
gggeeg3gggeeg2gggeeg1

Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.