ABC Greek-News: Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια

Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια

Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια


Υλικά συνταγής

αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις χρήσεις
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
βούτυρο: 225 γρ.
αυγά: 4
ζάχαρη: 225 γρ.
αλάτι: λίγο
καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
βανίλια σε σκόνη: 1
Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.
Προσθέτετε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
Βουτυρώνετε  και στρώνετε λαδόκολλα σε ορθογώνια φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει  τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.