ABC Greek-News: Σουτζουκάκια Καππαδοκίας

Σουτζουκάκια Καππαδοκίας

Σουτζουκάκια Καππαδοκίας


Υλικά συνταγής

κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
ξερό ψωμί χωρίς κόρα 400 γρ.
αυγά 2
σκόρδο 1 σκελίδα
κρεμμύδι 1 μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
παστουρμάς (με το τσιμένι) 100 γρ.
μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
αλάτι, πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
κύμινο
παρθένο σησαμέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τον παστουρμά σαν κιμά. Λιώνετε το σκόρδο και ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ, λίγο σησαμέλαιο και λίγο νερό, μέχρι να γίνουν αφράτη ζύμη.
Ξεκουράζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο σησαμέλαιο.
Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.