ABC Greek-News: Ζελέ σοκολάτας - Δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλύκισμα

Ζελέ σοκολάτας - Δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλύκισμα

Ζελέ σοκολάτας - Δείτε πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλύκισμα

Η νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσεις...

Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
40 γρ. ζάχαρη
14 γρ. φύλλα ζελατίνης (ή 7 φύλλα ζελατίνης των 2 γραμμαρίων)




Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.σοκολάτα ψιλοκομμένη
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.φύλλα ζελατίνηςφύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό
Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να ζεσταθεί πολύ καλά.γάλα με ζάχαρη στο κατσαρολάκι
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά λίγο πριν βράσει το γάλα, στίβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα. γάλα με ζελατίνη
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης.γάλα με ζελατίνη στο κατσαρολάκι
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.γάλα με σοκολάτα στο μπολ
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε με διάφανη μεβράνη και το αφήνουμε λίγη ώρα έξω για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αρκετά το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες για να πήξει.μείγμα ζελέ σοκολάτας στη φόρμα
Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ένα ταψί με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Το ABC Greek News ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.